értékbecslő
Mennyit ér az ingatlan?
értékbecslés leírása


A címben szereplő kérdés számtalanszor felmerül a hétköznapokban: banki hitelügyintézésnél, hagyatéki eljárás alkalmával, illetékügyekben - hogy csak a hivatalos ügyintézéseket említsem,- de ismerete szükséges egy megalapozott gazdasági döntés, egy adásvétel vagy csupán egy vagyonmérleg meghatározásához is.
És tényleg, mennyit ér egy adott ingatlan? "Amennyiért megveszik!" - vághatnánk rá a választ.
Csakhogy az értékmegállapítást a legtöbb esetben nem követi megvalósuló adásvétel. Ezen anomális feloldásához szükséges egy objektív elemző, és elemző módszer: ez utóbbi az ingatlanvagyon értékelés és aki elkészíti: a vagyonértékelő, hétköznapi nevén az értékbecslő.
Az ingatlan vagyonértékelő feladata annak az értéknek a meghatározása, amennyiért az ingatlan a későbbiekben eladható. Ennek a transzparens meghatározására három form-ot alkalmaz:
- a piaci összehasonlító módszert (amikor megvalósult adásvételekből következtet az ingatlan várható piaci árára),
- a hozamszámítást (ebben az esetben a rendszeres bevételtermelést állítja szembe a költségekkel)
- az újraelőállítás módszerét (amikor az ingatlanelőállításának jelen idejű bekerülési költségeit amortizálja az ingatlan korának megfelelően)
Fontos megjegyezni, hogy az ingatlan megállapított értéke jelentős eltérést mutathat annak tükrében, hogy kinek és milyen célból készítették. Egy ingatlan egy időben több különböző értékkel rendelkezhet, mint például piaci érték, fedezeti érték, gazdasági érték, biztosítási érték, könyvszerinti érték, amortizált érték stb.
A Denovo Home Kft. munkatársai évtizedes szakmai tapasztalatokkal rendelkeznek az ingatlan vagyonértékelés területén: így ha értékbecslésre van szüksége, nyugodtan keressen bennünket!Szolgáltatási árak | értékbecslés

értékbecslés tarifái

Kiszállási díj: 100Ft+ÁFA/km. Debrecen közigazgatási határáig kiszállási díjat nem számítunk fel!